گنج گنجه نظامی گنجوی و خمسه ( مخزن الاسرار )

گنج گنجه نظامی گنجوی و خمسه ( مخزن الاسرار )
گنج گنجه در این جستار به سراغ شاعر داستان سرا و منظومه پرداز حکیم نظامی گنجه ای رفته ایم . آنطور که خودش در برخی ابیات اشاره کرده نامش حکیم جمال الدین ابو محمد الیاس بن یوسف بن زکی بن مؤید است نظامی گنجه ای همچنین مادری از نژاد کرد و همسری به نام آفاق و دو همسر دیگر که همه در زمان حیات شاعر درگذشته اند . اهل گنجه …
ادامه مطلب

کجا دانند حال ما . . . ( شرحی بر سه بیت آخر از غزل اول خواجه حافظ )

کجا دانند حال ما . . . ( شرحی بر سه بیت آخر از غزل اول خواجه حافظ )
واژه ها وقتی در جغرافیای شعر قدم میگذارند توانایی آن را پیدا می کندد که دلالتهای متعدد پیدا کنند و اصلا همین ویژگی یکی از عواملی هست که متن را تبدیل به شعر می کند . اینکه گوینده می تواند با یک نشانه واحد نسبت به موقعیتی که در متن برای آن در نظر می گیرد و تصویری که درحال ساخت و پرداخت آن هست مفاهیم متعدد خلق کند . اما همانطور که می دانیم و زیاد هم دیدیم بعضی از واژه ها انگار مقبولیت و کارکرد بیشتری خصوصا در شعر دارند و به دلایلی برای تصویرسازی ها و خیالپردازی های شاعرانه بیشتر مورد استفاده قرار بگیرند
ادامه مطلب

راه و رسم منزلها

راه و رسم منزلها
شاید کسی نداند چرا این غزل در پیشانی دیوان خواجه آورده شده است ، غزلی که بر اساس چینش الفبایی می بایست چند غزل پسین میبود . اما بی تردیدجای درستی قرار گرفته است . این غزل را شاید بتوان مانیفست غزلیات حافظ دانست . تقریبا تمام آنچه که در اوراق پیش رو قرار است با آن روبه رو شویم به آن پرداخته شده و در این غزل می بینیم . از نقشی که قرار است شخصیت ساقی در دیوان ایفا کند و تم عشق و خون جگر کشیدنهای آن و راهنمایی و فرمانبرداری از پیرمغان گرفته تا گذر هولناک و سریع عمر و وقت و بدنامی و راز و اسرار عاشقی و حضور دائم او (معشوق) در جان عاشق .
ادامه مطلب

. . . چه خون افتاد بر دلها

. . . چه خون افتاد بر دلها
. . . چه خون افتاد بر دلها شاید کسی نداند چرا این غزل در پیشانی دیوان خواجه آورده شده است ، غزلی که بر اساس چینش الفبایی می بایست چند غزل پسین میبود . اما بی تردیدجای درستی قرار گرفته است . این غزل را شاید بتوان مانیفست غزلیات حافظ دانست . تقریبا تمام آنچه که در اوراق پیش رو قرار است با آن روبه رو شویم به آن پرداخته شده و در این غزل می بینیم . از نقشی که قرار است شخصیت ساقی در دیوان ایفا کند و تم عشق و خون جگر کشیدنهای آن و راهنمایی و فرمانبرداری از پیرمغان گرفته تا گذر هولناک و سریع عمر و وقت و بدنامی و راز و اسرار عاشقی و حضور دائم او (معشوق) در جان عاشق .
ادامه مطلب

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش